Kartlı geçiş kontrol sistemleri günümüzde personel takibi ve giriş-çıkışlarda güvenlik sağlamak amacıyla kullanılmaktadır.
Kartlı geçiş kontrol sistemleri günümüzde teknolojiyle donatılarak bir çok alanda giriş-çıkışlarda güvenlik ve kontrolu sağlamak amacıyla kullanılır. Kartlı geçiş sistemi kart okuyucu ve yazılım ile birleşerek bir bütün olur. Kartlı geçiş kontrol sistemi genellikle kapı bulunmayan alanlarda giriş ve çıkışı kontrol altına alarak personel veya diğer kişilerin giriş-çıkış izinlerini belirler...Yetkisi olmayan kişileri özel ve teknik odalardan koruyarak güvende tutar.
Kartlı geçiş sistemindeki kart çeşitleri manyetik, barkot, proximity, mifare, Iclass olarak 5’e ayrılır.
Kartlı geçiş kontrol sistemleri genel olarak tren, avm, stadyum, fabrika, yemekhane, hastane, banka gibi insanların yoğun olduğu yerlerde güvenlik ve kontrol sağlamak için kullanılır.
Kartlı geçiş sisteminin dezavantajlarıda vardır yıprandığında, kırıldığında yenilenme maliyeti gerektirir. Kopyalanıp, çalınabilir, kayıp olabilir.
Kartlı geçiş sisteminin avantajları kolay taşınabilir, boyutu küçüktür ve kartlı geçiş sistemi size güvence sağlar.Eğer sizinde bir çok personeli bulunan ofisiniz, şirketiniz veya işyeriniz varsa maaliyeti uygun olan kartlı geçiş sistemini size önermekteyiz.
Personellerin işe geç gelmesi, gelmemesi, erken çıkması gibi durumlarda kayıtlarını kontrol ederek puanlama yapmanızı kolaylaştırır. Bölgenizdeki teknik odaların, önemli geçiş noktalarının ve ilgili odaların sadece yetkili personelin girebilmesini sağlar.
Bölgenizde yapacağınız puanlama ve değerlendirmelerde kartlı geçiş sisteminin sunduğu raporlar size yardımcı olabilir.
Kartlı geçiş sistemi nasıl kurulur?
Kart okutulacak alan belirlenir ve oraya kart okuyucu yerleştirilir.
Personellere verilen kartlara personel bilgileri işlenir.
Kart ebatları 85x44mm civarlarındadır.
Kartlı geçiş sisteminde giriş-çıkış bölgesinde kart okuyucuya kartınızı okuttuğunuzda eğer giriş izniniz varsa kapı-bariyer-turnikenin açılmasını sağlar.